Η φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου υποχωρεί – Άμεση επικοινωνία με το «112» για 8 περιοχές

Χθες ήταν μια δύσκολη μέρα για τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας. Συνολικά, από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας έως τις 18:00 της Τρίτης, εκδηλώθηκαν 56 πυρκαγιές, με τις περισσότερες από αυτές να ελέγχονται άμεσα και μόνο 9 να παραμένουν ενεργές.

Φαίνεται πως η μεγάλη φωτιά στα Ακούμια Ρεθύμνου υποχωρεί. Το βράδυ της Τρίτης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν νέα πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, αλλά το μέτωπο βρίσκεται πλέον στην περιοχή των Ακουμίων.

Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα, 5 υδροφόρες και 130 πυροσβέστες από ολόκληρη την Κρήτη, με τη συνδρομή 18 οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, ένα ελικόπτερο της Π.Υ. από το Ηράκλειο θα πραγματοποιήσει ρίψεις νωρίς το πρωί, προκειμένου να αποτρέψει την αναζωπύρωση.

Το συγκεκριμένο μέρος έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από πυρκαγιές στο παρελθόν, κάτι που δυσχεραίνει την κατάσβεση. Οι κάτοικοι 8 περιοχών κλήθηκαν να παραμείνουν επιφυλακτικοί και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών, όπως μεταδόθηκε από το «112».

δειτε ακομα

δειτε ακομα