Η χώρα σε απεργιακό κλοιό – Πώς θα επηρεαστούν τα ΜΜΜ

Σήμερα, η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό με τα σωματεία εργαζομένων στα μεταφορικά μέσα να ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις, λόγω της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη γενική απεργία, με Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες να πραγματοποιούν απεργίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ εργατικά σωματεία και φορείς του ΠΑΜΕ προσκαλούν στα Προπύλαια στις 10:30 π.μ.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι με τη συμπλήρωση ενός έτους από το δυστύχημα στα Τέμπη, οι υπεύθυνοι δεν έχουν ακόμα λογοδοτήσει, και γι’ αυτό βρισκόμαστε ξανά στους δρόμους για να μην ξεχάσουμε και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη.

Σε απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές και γιατροί, με τα σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ να ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους.

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα υπάρξουν στάσεις εργασίας, ενώ στο σιδηρόδρομο η κυκλοφορία θα διακοπεί. Η ανακαίνιση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10 π.μ. και τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 20:00.

Συνεχίζεται ο αγώνα για δικαιοσύνη και ασφάλεια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε μια κίνηση που στέλνει μήνυμα απαίτησης ανταπόδοσης ευθυνών στους υπεύθυνους και προστασίας των εργαζομένων και των πολιτών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα