Η Attica Group επιβάλλει τις ευθύνες στον καπετάνιο του πλοίου Blue Horizon

Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέσα ενημέρωσης, η ATTICA GROUP δηλώνει ότι ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon φέρουν την ευθύνη για την τραγωδία που συνέβη στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 36χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του.

Στο σημείωμα, η εταιρεία παρέχει απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με το περιστατικό. Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν σταμάτησε άμεσα το πλοίο και γιατί δεν προσπάθησε να διασώσει το θύμα, η εταιρεία αναφέρει ότι η απόφαση του καπετάνιου να προχωρήσει στον απόπλου δόθηκε πριν το συμβάν και χρονικά δεν υπήρχε αντίληψη του τι συνέβαινε. Η εταιρεία επίσης αναφέρει ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας δεν ακολουθήθηκαν.

Επιπλέον, η Attica Group απαντά σε ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την απόπλου. Αναφέρει ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας, όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του πλοίου, συμπεριλαμβανομένου του καταπέλτη, πρέπει να είναι κλειστά πριν το απόπλου. Ωστόσο, οι προβλεπόμενες διαδικασίες δεν ακολουθήθηκαν.

Η Attica Group έχει ξεκινήσει την διαδικασία έρευνας για το περιστατικό, αλλά προς το παρόν δεν έχουν αποδοθεί υπεύθυνιες για την καθυστέρηση του πλοίου στην επιστροφή του στον Πειραιά.

δειτε ακομα

δειτε ακομα