Η Ασφαλιστική Ικανότητα των Ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ στο Gov.gr Wallet

Από σήμερα, η ασφαλιστική ικανότητα είναι διαθέσιμη στο Gov.gr Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι, με σκοπό να βελτιωθούν οι υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως, Δημήτρη Παπαστεργίου, των υφυπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιου Πετραλιά και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου (ΦΕΚ Β’ 3802/01.07.2024), οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ μπορούν τώρα να προσθέτουν εύκολα την ασφαλιστική ικανότητά τους στο Gov.gr Wallet.

Επιπλέον, μπορούν να αποθηκεύουν στο ψηφιακό πορτοφόλι τους την ασφαλιστική ικανότητα των μελών της οικογένειάς τους, όπως τα παιδιά τους, τα οποία ασφαλίζονται έμμεσα από αυτούς.

Συγκεκριμένα, ο πολίτης:

– Επιλέγει την «Ασφαλιστική Ικανότητα» από τη λίστα του Gov.gr Wallet.

– Καταχωρίζει τον ΑΜΚΑ του και αν χρειάζεται να προσθέσει έμμεσο μέλος, καταχωρίζει και τον ΑΜΚΑ του μέλους.

– Λαμβάνει έναν κωδικό μιας χρήσης (OTP-One Time Password) στο κινητό τηλέφωνό του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ μπορούν τώρα να έχουν εύκολη πρόσβαση στην ασφαλιστική τους ικανότητα και των μελών τους μέσω του Gov.gr Wallet για να προγραμματίσουν την ανανέωσή της.

Επιπλέον, λαμβάνουν ειδοποίηση οκτώ ημέρες πριν από τη λήξη κάθε ασφαλιστικής ικανότητας που έχουν προσθέσει.

Επιπλέον, μπορούν να δουν στοιχεία της ασφαλιστικής κάλυψής τους και να γνωρίζουν τον ασφαλιστικό φορέα και τον τύπο μέλους.

Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης e-ΕΦΚΑ, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ-GRNET) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα στοιχεία αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν το Gov.gr Wallet από το App Store ή το Google Play ή μέσω της ιστοσελίδας wallet.gov.gr.

Η ασφαλιστική ικανότητα αποτελεί το όγδοο έγγραφο στο Gov.gr Wallet.

Να θυμάστε ότι ήδη είναι διαθέσιμα τα εξής έγγραφα: Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Δίπλωμα Οδήγησης, Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), Σήμα Δακτυλίου (για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας), Στοιχεία Οχήματος (MyAuto) και Ακαδημαϊκή Ταυτότητα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα