Η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κρίθηκε παράνομη

Η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και της ΕΝΗΜΑΕΚ/ΥΠΑ κρίθηκε παράνομη από τη διοίκηση μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επρόκειτο να συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο, Τετάρτη (28/2).

Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 από 00.01 ως 24.00. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι πτήσεις που προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Απεργία [28/2]: Πώς θα επηρεαστούν τα Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη – Τι ισχύει για τα σχολεία

Η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με αναφορά τόσο στο ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη όσο και στα αιτήματα για πραγματικές αυξήσεις και επαναφορά των δώρων στο δημόσιο.

Επίσης, συνεχίζεται αύριο η κινητοποίηση των ταξί που βρίσκονται σε 48ωρη απεργία και μιλούν για κλιμάκωση. Λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν κηρύξει στάση εργασίας, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς συμμετέχουν στην 24ώρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ ανακοινώθηκε απεργία και στον σιδηρόδρομο συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό, όπου 7 σωματεία συμμετέχουν στις δράσεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα