Ελληνικός Σιδηρόδρομος – Τέμπη: “Λάβαμε ένα ειρωνικό τηλεφώνημα”, αναφέρει ο επιζών.

Η μαρτυρία ενός από τους επιζώντες του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη προκαλεί σοκ. Ο Αλέξανδρος Μουτσιάνος, φοιτητής, βρέθηκε στην Intercity 62 για να επισκεφτεί τους συγγενείς του στη Θεσσαλονίκη. Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3, περιέγραψε την εμπειρία του τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου. “Στην αρχή το βίωσαμε σαν μια συνεχή σειρά συγκρούσεων, ευτυχώς ήμασταν στο βαγόνι 7 και δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί. Υπήρχαν κάποια ανοιχτά κεφάλια και κάποιοι πόνοι στα πλευρά, τα πόδια κλπ. Μόλις βγήκαμε από τον σήραγγα, υπήρχε μια σύγχυση και κάθισαμε λίγο στο βαγόνι μέχρι να αρχίσει να γεμίζει καπνός”, εξήγησε αρχικά. “Δεν υπήρχε πυρκαγιά στο δικό μας βαγόνι και μόλις βγήκαμε έξω από τον σήραγγα, από τη μπροστινή πλευρά, βλέπαμε μόνο καπνούς και δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε το χωράφι που βλέπετε στις εικόνες.

«Δεν υπήρξε φρενάρισμα, απλά ξεκίνησε να τρακάρει»

Σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύγκρουση μεταξύ των δύο τρένων επεσήμανε ότι «δεν υπήρξε κανένα φρενάρισμα, το σημείο ήταν τυφλό και δεν υπήρχε κανένα φρενάρισμα, καμία κόρνα, απλά ξεκίνησε να τρακάρει το τρένο και αισθανθήκαμε τις κρούσεις». «Το τούνελ ήταν κατασκότεινο, ανοίξαμε φακούς από τα κινητά μας τηλέφωνα – από το ίδιο το βαγόνι το πώς κατεβήκαμε ήταν άγνωστο. Οι πόρτες ή άνοιξαν αυτόματα ή κάποιος τις άνοιξε», συμπλήρωσε.

«Μας ενημέρωσαν, απ’ ό,τι κατάλαβα, εγκλωβισμένοι από τα μπροστά βαγόνια, μας φώναζαν να φύγουμε γιατί το τρένο θα εκραγεί, αυτό μάλλον το προέβλεψαν επειδή υπήρχαν φωτιές στα δικά τους βαγόνια και κάποιοι άνθρωποι άρχισαν να μας ωθούν προς την αντίθετη μεριά του τρένου, να συνεχίσουμε μέσα στο τούνελ για να φύγουμε μακριά από το τούνελ», περιέγραψε ο φοιτητής.

«Έχουμε χάσει παιδιά από την περιοχή μου, εγώ μένω στο Πανόραμα και σε ό,τι αφορά αυτό το κομμάτι, το μετά ήταν πολύ πιο δυστυχές απ’ την ίδια εκείνη τη στιγμή», είπε ακόμη και συνέχισε λέγοντας πως «λόγω της αδρεναλίνης, η ταραχή δεν ήταν τόσο μεγάλη εκείνη τη στιγμή σε σχέση με το μετά και όλα αυτά που ακούμε και γίνονται μετά από αυτό το δράμα. Δεν μπορώ να φανταστώ τη θλίψη των ανθρώπων αυτών, που χάθηκαν, όταν στις ειδήσεις ακούγονται συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες δηλώσεις και μάλιστα από στελέχη της κυβέρνησης – εμάς, μας φαίνεται ντροπή αυτό το πράγμα».

«Έλαβα ένα τηλεφώνημα από την Hellenic Train, ειρωνικό»

«Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τη θλίψη των ανθρώπων, δεν τους δίνει κανένας, καμία μα καμία σημασία!», επανέλαβε ο φοιτητής. Μάλιστα όπως υποστήριξε ο νεαρός φοιτητής «αυτή τη στιγμή, όχι από την κυβέρνηση, ούτε από την ίδια την εταιρεία, κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους». «Το διαβεβαιώνω εγώ, γιατί εμένα δε με έχει καλέσει κανένας, έλαβα μόνο ένα τηλεφώνημα, έχουν περάσει οκτώ μέρες απ’ το δυστύχημα, έχω λάβει ένα τηλεφώνημα απ’ τη Hellenic Train, το οποίο ήταν τουλάχιστον ειρωνικό. Το τηλεφώνημα αυτό ενημέρωνε απλά ότι, σε περίπτωση που έχετε χάσει αποσκευές, να ξέρετε ότι οι αποσκευές βρίσκονται στο ΑΤ Ευαγγελισμού και να σας δώσουμε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας», υπογράμμισε με νόημα.

δειτε ακομα