ΓΣΕΕ: Κάντε υπογραφή στο ψήφισμα για αποδοχή ευθύνης για τους νεκρούς στα Τέμπη

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει το αίτημα των οικογενειών των 57 θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη, εκφράζοντας τη στήριξή της προς την ιδέα ότι η ατιμωρησία των πολιτικών δεν είναι συμβατή με την ηθική και τη δημοκρατία. Προσκαλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τις οργανώσεις μέλη της να υπογράψουν και να επικοινωνήσουν το ψήφισμα με το οποίο οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν νομική δικαιοσύνη για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, ξεκίνησε το ψήφισμα που έχει συγκεντρώσει πάνω από 830.000 υπογραφές, καλώντας για αναθεώρηση του Συντάγματος και απαίτηση ευθύνης υπουργών. Το ψήφισμα αναφέρει ότι οι πολίτες απαιτούν δράση από τη Βουλή για αποδοχή ευθυνών και κατάργηση βουλευτικής ασυλίας σε περίπτωση ποινικής ευθύνης πολιτικών προσώπων.

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα εδώ και να συμμετάσχετε στην προσπάθεια για δικαιοσύνη για τα θύματα του ατυχήματος στα Τέμπη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα