Γιαννάκος: Να διευθετηθεί το ζήτημα της ασφάλειας στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αλλιώς θα έχουμε θλίψη για τους εργαζόμενους

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει με μια σημερινή δήλωση του ότι «εάν δεν ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε θλίψη για τους εργαζόμενους, λόγω δολοφονικών επιθέσεων από την κοινότητα των Ρομά». Αυτή η δήλωση σχετίζεται με την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, ανήμερα του Πάσχα, από αυτήν την κοινότητα όπως τονίζει ο ίδιος ο κ. Γιαννάκος.

Παρακάτω ακολουθεί η δήλωση του:

«Στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ οι δολοφονικές επιθέσεις στο προσωπικό δεν σταματούν.

Πριν από τέσσερα χρόνια (Μάιος 2019) ένας Ρομά κατέστρεψε το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα εργαζόμενους ή ασθενείς σε εκείνο το γεγονός. Το κόστος των ζημιών ξεπέρασε τα 20.000 ευρώ. Αναμενόταν οι αρχές να λάβουν μέτρα για την ασφάλεια του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, όμως τίποτα δεν συνέβη.

Οι επιθέσεις και τα χτυπήματα στο προσωπικό από την κοινότητα των Ρομά είναι συχνό φαινόμενο. Κάθε φορά που υπάρχει μία τέτοια επίθεση, υπόσχονται να λάβουν μέτρα αλλά δεν κάνουν τίποτα. Φυλάνε το Κέντρο Υγείας για λίγο καιρό στη συνέχεια αλλάζουν συμπεριφορά. Τα ονόματά τους διαβίβασταν στις αρχές αλλά πάλι τίποτα δεν γινόταν.

Ανήμερα του Πάσχα, μία μεγάλη ομάδα των Ρομά κρούστηκε εις βάρος ενός γιατρού και δύο νοσηλευτριών πολύ άσχημα, επειδή έθιξαν το θέμα αν είχαν κάνει χρήση ουσιών, για να προσδιορίσουν την υγεία τους. Ένας γιατρός που υπέστη πιο σοβαρά τραύματα, είχε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική έρευνα. Η νύχτα είχε γίνει κακό πριν η αστυνομία επέλθει. Τα μεσάνυκτα της ίδιας μέρας του Πάσχα, δύο ομάδες των Ρομά που είχαν τελεσίδικη σύνδεση, επισκέφθηκαν το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ για πρώτες βοήθειες. Ενημερώθηκε το προσωπικό ότι στα αυτοκίνητά τους διέθεταν καλάσνικοφ.

δειτε ακομα