Γέφυρα των Σερβιών: Ανακοίνωση επείγουσας συνέλευσης για τις μετακινήσεις.

Στο Πνευματικό Κέντρο Σερβίων πραγματοποιήθηκε μια έκτακτη λαϊκή συνέλευση με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπαίδη, για να βρεθούν λύσεις για τις μετακινήσεις πολιτών, μαθητών και επαγγελματιών, λόγω των έκτακτων εργασιών αποκατάστασης στην Υψηλή Γέφυρα. Η κίνηση στις εναλλακτικές διαδρομές αυξήθηκε, καθώς οι κάτοικοι και οι περαστικοί διέρχονται πλέον μέσω της γέφυρας Ρυμνίου και του επαρχιακού δρόμου.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων που προέκυψαν, όπως η διέλευση των αυτοκινήτων από εναλλακτικές διαδρομές και η μεταφορά των μαθητών από τις γύρω περιοχές. Η διαδρομή του σχολικού λεωφορείου από το Ρύμνιο είναι γύρω στα 30 χιλιόμετρα και με την αυξημένη κίνηση, το δρομολόγιο θα ξεπερνά τη μία ώρα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων τους ή να ξεκινούν από το σπίτι τους αρκετά νωρίτερα.

Η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων έκλεισε από το βράδυ της Πέμπτης, μετά από εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει συνεχής διεύρυνση των ρωγματώσεων στους τένοντες της γέφυρας με κίνδυνο την κατάρρευση μέρους του οδοστρώματος. Η αρχική επισκευή αναθεωρήθηκε και αναβαθμίστηκε περισσότερο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που δέχ

δειτε ακομα