Γέφυρα Σερβίων: Πρωτοβουλίες για την ευκολία της κίνησης.

αρχές της Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσαν μια έκτακτη λαϊκή συνέλευση για να βρουν λύσεις στα προβλήματα που προέκυψαν από τις έκτακτες εργασίες αποκατάστασης στην Γέφυρα των Σερβίων. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης παρουσίασε τα δεδομένα και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, ενώ παρευρέθησαν και πολιτικοί αξιωματούχοι και βουλευτές. Ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση των εναλλακτικών διαδρομών και θα γίνει έλεγχος όλων των γεφυρών της περιοχής. Επίσης, οι διαδικασίες για τον δρόμο Κοζάνης Λάρισας μέσω Τριγωνικού θα προχωρήσουν με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για να ολοκληρωθεί το έργο και η διοχέτευση των φορτηγών θα γίνεται από το Ρύμνιο για να αποφεύγονται προβλήματα στις κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών για την οικονομική στήριξη των πληγέντων από το κλείσιμο της γέφυρας.

Βουλευτές της ΝΔ στην Π.Ε Κοζάνης δήλωσαν τη στήριξή τους στους πολίτες που πλήττονται από το κλείσιμο της Γέφυρας Σερβίων. Ο κ. Αμανατίδης ζήτησε οικονομική στήριξη από την πολιτεία για τους πληγέντες, η κ. Βρυζίδου αναφέρθηκε στη βελτίωση των εναλλακτικών διαδρομών και ο κ. Κωνσταντίδης υποστήριξε την περιφερειακή αρχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η κ. Βέττα κριτικάρει την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της κατάστασης και ζητά άμεσα μέτρα για τη μετακίνηση των πολιτών. Οι Δήμαρχοι Σερβίων και Βελβεντού ζητούν τη στήριξη της πολιτείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το κλείσιμο της γέφυρας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των μαθητών. Η διαδρομή του σχολικού λεωφορείου από το Ρύμνιο είναι γύρω στα 30 χιλιόμετρα και θα ξεπερνά τη μία ώρα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να χάνουν την πρώτη ώρα των μαθημάτων τους ή να ξεκινούν από το σπίτι τους αρκετά νωρίτερα.

δειτε ακομα