ΓΕΕΘΑ: Δημοσιοποιήθηκαν πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης στο ναυάγιο στην Πύλο

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) δημοσίευσε πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στον τόπο του ναυαγίου στην Πύλο, νωρίτερα απόγευμα της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο καταγράφει την στιγμή που ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος πλησιάζει τον τόπο του πολύνεκρου ναυαγίου για να παράσχει βοήθεια. Θυμίζεται ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών μετά την τραγωδία είναι 78, ενώ 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, υπάρχουν 568 αγνοούμενοι.

Παράλληλα, το BBC δημοσιοποίησε πλάνα από την περιοχή όπου συνέβη το τραγικό ναυάγιο, για πρώτη φορά. Το βίντεο δείχνει τις δραματικές προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών μετά το ναυάγιο στην Πύλο.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν από έναν επιβάτη στο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Beyond την περασμένη Τετάρτη και δείχνουν πλωτά σκάφη και ένα Super Puma ελικόπτερο που συμμετέχουν στις έρευνες για τους αγνοούμενους στον τοπο του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται, με τη συμμετοχή μιας φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού και 2 έως 9 παραπλέοντων πλοίων. Τα πλωτά του Λιμενικού ξεκίνησαν τις έρευνες το πρωί. Η ανεύρεση ακόμη κανενός αγνοουμένου μέχρι στιγμής καθυστερεί τους αρμόδιους και δημιουργεί φόβους για την πιο πολύνεκρη ναυτική τραγωδία στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διακινητές μεταναστών συχνά κλειδώνουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, κυρίως γυναίκες και παιδιά, στο αμπάρι του αλιευτικού για να έχουν πιο εύκολο έλεγχο τους και να αποφεύγουν αναταραχές.

δειτε ακομα

δειτε ακομα