ΓΕΕΘΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία: «Μην πίνετε νερό από τη βρύση»

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας έχουν παράσχει αναλυτικές οδηγίες για τη διαχείριση τροφίμων, το πόσιμο νερό και την αντιμετώπιση ασθενειών στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel” στη Θεσσαλία. Ο στρατός βρίσκεται σε επείγουσα βοήθεια των κατοίκων.

Το ΓΕΕΘΑ έχει λάβει μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού που εργάζεται στις πληγείσες περιοχές. Έχει εγκαταστήσει 5 σταθμούς απολύμανσης προσωπικού και μέσων του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής-Βιολογικής-Χημικής Άμυνας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία. Επίσης, παρέχει οδηγίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας και ηλεκτρολογική βοήθεια στις παρεμβάσεις των πολιτών και του προσωπικού του στην περιοχή.

5967460 1

Έχουν δοθεί επιπλέον οδηγίες για προληπτικά υγειονομικά μέτρα και ασφάλεια για τον πληθυσμό. Αυτά περιλαμβάνουν την αποφυγή πόσης νερού από το δίκτυο μέχρι να διασφαλιστεί η ποιότητά του, την απόρριψη τροφίμων που ήταν αποθηκευμένα σε συσκευασίες που ήρθαν σε επαφή με τα νερά, και την αποφυγή επαφής με στάσιμα νερά και λάσπη χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό. Έχουν δοθεί επίσης ειδικές οδηγίες στο υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε μονάδες των πληγείσων περιοχών για την αντιμετώπιση των ασθενειών που μπορεί να προκύψουν. Η κατάσταση θα παρακολουθείται διαρκώς και θα εκδίδονται νεότερες οδηγίες ανάλογα με τις εξελίξεις.

δειτε ακομα

δειτε ακομα