Φωτιές σε 12 περιοχές της χώρας την Κυριακή

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε συναγερμό αυτές τις ημέρες, καθώς οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών και τον δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσής τους.

Το Πυροσβεστικό Σώμα παραμένει σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, με τους πυροσβέστες, σε συνεργασία με τους ενστολομένους των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, να προσπαθούν να καταπολεμήσουν τις πυρκαγιές και να τις ελέγξουν πριν πάρουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς, αύριο Κυριακή η κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου θα ισχύει για τις περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Λακωνίας, του Έβρου και των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Ψαρά, Σκύρου και Κυθήρων.

fotia 1

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις περιφέρειες και δήμους αυτών των περιοχών να είναι έτοιμοι.

Επίσης, ζητείται από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, χρήση ψησταριών στην ύπαιθρο και το κάπνισμα μελισσών.

Αν κάποιος εντοπίσει πυρκαγιά, πρέπει να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό κλήσης 199.

δειτε ακομα

δειτε ακομα