Φωτιές: Αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για πυρόπληκτους

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, υπέγραψε μια απόφαση που περιλαμβάνει νέα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Ανάμεσα στα μέτρα που προβλέπονται είναι η αναστολή της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή δόσεων και η παράταση των καταβολών για τους πυρόπληκτους με ειδική μέριμνα για τους πληγέντες που έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημίες.

Η απόφαση αφορά όλες τις επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους που βρίσκονται σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Προβλέπεται ότι καθυστερημένες ασφαλιστικές εισφορές θα κεφαλαιοποιηθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Επίσης, αναστέλλεται η πληρωμή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έναν μήνα από την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Οι υποχρεώσεις θα ρυθμιστούν σε 12 έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η απόφαση ισχύει για έξι μήνες για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Για τις επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους που έχουν υποστεί ζημίες πιστοποιημένες από την Περιφέρεια, η προστασία επεκτείνεται για έξι μήνες και προβλέπει την κεφαλαιοποίηση καθυστερούμενων εισφορών και την αναστολή των τρεχουσών εισφορών για έξι μήνες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα