Κάθε φορά, πρώτη φορά: Γιαγιά με άνοια πιστεύει ότι γνωρίζει τα εγγόνια της κάθε μέρα!

Όπως οποιαδήποτε άλλη γιαγιά, η Dt αγκαλιάζει με ενθουσιασμό τα εγγόνια της όταν τα βλέπει. Η θλιβερή διαφορά είναι ότι η 65χρονη γυναίκα από την Αυστραλία πάσχει από άνοια και φαίνεται να λειτουργεί σαν να είναι η πρώτη φορά που τα «γνωρίζει», κάθε φορά.

«Είναι μια γλυκόπικρη στιγμή όταν συναντά τα εγγόνια της», δήλωσε στο SWNS η 35χρονη κόρη της, Jade Mead. Η μητέρα της δεν θυμάται ούτε ότι η αδερφή της έχει παιδιά.

«Κάθε φορά που τα βλέπει, με κοιτάει και μου λέει: “Jade, δεν μου είπες ότι έχεις παιδιά”; και ενθουσιάζεται, τα αγκαλιάζει και τους δίνει φιλιά. Η 3χρονη κόρη μου δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, οπότε της έχω πει ότι η γιαγιά της ξεχνάει», είπε η Jade, που πρόσφατα έγινε μητέρα για δεύτερη φορά.

Η άνοια μπορεί να προκαλείται από διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της νόσου Alzheimer και της νόσου Huntington. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ποιότητα ζωής στους πάσχοντες αλλά και στον οικογενειακό τους κύκλο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα