Έβρος: Σε επιφυλακή στρατός και συνοριοφύλακες για παράνομους μετανάστες – Πάνω από 80 άτομα σε νησίδα

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στη γείτονα χώρα. Στον Έβρο, στρατός και συνοριοφύλακες έχουν τεθεί σε επιφυλακή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κινητικότητα από χθες.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη περίπου 135 άτομα πέρασαν παράνομα τα σύνορα και συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στη Νέα Βύσσα. Την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι άλλοι 25 μετανάστες βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Βύσσας, αλλά οριακά σε τουρκικό έδαφος.

Επίσης, βρέθηκαν μετανάστες σε μια νησίδα στον Έβρο που βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια. Πρόκειται για περίπου 86 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά είναι γυναικόπαιδα. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, μετά από μύνημα που προανήγγειλε την προώθηση περισσότερων από 24 μεταναστών στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα.

Κατά πληροφορίες, το 2/3 της νησίδας αποτελεί τουρκική επικράτεια και το 1/3 ελληνική. Εκτιμάται ότι οι μετανάστες εισήλθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκα, διασχίζοντας το ποτάμι.

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών ανησυχεί τις ελληνικές αρχές, και η παρουσία στρατού και συνοριοφυλάκων είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των περιοχών στα σύνορα.

δειτε ακομα