Η ΕΣΗΕΑ Κανάκης και Μουτσινάς αξιοποιούν την κοινωνική οργή ως τηλεπερσόνες-τιμητές.

Η ΕΣΗΕΑ παίρνει δημόσια θέση σχετικά με την «κόντρα» μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του παρουσιαστή του «Ράδιο Αρβύλα» Αντώνη Κανάκη. Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει τη σημασία της δημοσιογραφικής έρευνας και την ανάγκη για σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία. Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών και να σεβαστούν τον κόπο των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Σε σχέση με την αντιμετώπιση της τραγωδίας στα Τέμπη, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει τη σημασία της δημοσιογραφικής έρευνας και της αναδεικνύει τις ελλείψεις στις υποδομές και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών. Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι τα ρεπορτάζ αυτά δεν αναπαρήχθησαν όσο θα απαιτούσε η σοβαρότητα του ζητήματος με ευθύνη των επιχειρήσεων Τύπου και των ιδιοκτητών τους.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους παρουσιαστές να μην συμβάλλουν στη συγκάλυψη και τον συμψηφισμό των ευθυνών. Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι το «τσουβάλιασμα» που καταλήγει στην ουσιαστική στοχοποίηση των δημοσιογράφων από «χιουμοριστικές» εκπομπές αποτελεί φτηνή εργαλειοποίηση της δικαιολογημένης οργής της κοινωνίας και επιχειρεί να μετατοπίσει το βάρος των πραγματικών ευθυνών.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους παρουσιαστές να σεβαστούν τον κόπο χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν ακούραστα με απολαβές που απέχουν μακράν από αυτές των τηλεπερσόνων-τιμητών. Η ΕΣΗΕΑ δεν αφήνει απ’ έξω τον παρουσιαστή στο «Καλό Μεσημεράκι» Νίκο Μουτσινά για το ξέσπασμα κατά της κυβέρνησης σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα