Επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τους βουλευτές σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Η Ιερά Σύνοδος έστειλε επιστολή προς τους βουλευτές για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων.

viber image 2024 02 01 18 36 31 179
viber image 2024 02 01 18 36 31 840

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ισότητα στονπολιτικό γάμο (των ομόφυλων ζευγαριών), σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς. Τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου καιθα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςαναφέρθηκε στην ισότητα στον πολιτικό γάμο στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η ρύθμιση έχει συζητηθεί ήδη με τους βουλευτές μας και επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών και επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά».

δειτε ακομα

δειτε ακομα