Επίδομα Μητρότητας: Ποιοι Θα Λάβουν Πάνω από 780 Ευρώ

Έχει υποβληθεί στη Βουλή η τροπολογία για επέκταση του επιδόματος μητρότητας της ΔΥΠΑ σε μη μισθωτές μητέρες και ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι νέες μη μισθωτές, ενήμερες μητέρες που είναι ασφαλισμένες στη ΔΥΠΑ θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μητρότητας ύψους €780 (κατώτατος μισθός) για 9 μήνες.

Ποιοι Θα Λάβουν Αυξημένο Επίδομα Μητρότητας

Με την αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, αναμένεται να αυξηθεί και το επίδομα μητρότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος μισθός αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 820 ευρώ και 830 ευρώ.

Οι δικαιούχες θα λαμβάνουν τα χρήματα για αυτό το διάστημα επιπλέον του ποσού που λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού.

Επισημαίνεται ότι το επίδομα μητρότητας θα δοθεί αναδρομικά από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και θα εφαρμοστεί σε μητέρες που είναι ελεύθερες επαγγελματίες, ασφαλισμένες στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ, αγρότισσες του ΟΓΑ, καθώς και σε μητέρες που εργάζονται ως μισθωτές και λαμβάνουν επίδομα κύησης (όπως μισθωτές δικηγόρους, μισθωτές ασφαλισμένες στο ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ).

δειτε ακομα

δειτε ακομα