Κακοκαιρία σύμφωνα με το ΕΜΥ: Πρόκειται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Από αύριο Τετάρτη έως και το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που προβλέπει ότι οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι βροχές θα αρχίσουν από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης και στα Δωδεκάνησα από το αργό βράδυ.

Την Πέμπτη, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις απογευματινές ώρες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από το μεσημέρι κατά διαστήματα και στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.

Την Παρασκευή, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Επιπλέον, σήμερα η θερμοκρασία στην Ελλάδα θα κυμανθεί από -5 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 15 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 17 βαθμούς στα Επτάνησα, από -3 έως 17 στη Θεσσαλία και από -1 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17-18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο και από ανατολικές στο Ιόνιο. Στην Αττική θα κυριαρχήσουν νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

δειτε ακομα