ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από κορονοϊό, κανένας από γρίπη – Τα πρόσφατα δεδομένα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, η θετικότητα για SARS-CoV2 και γρίπη στην κοινότητα μειώθηκε στην εβδομάδα 20-26 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων για COVID-19 μειώθηκε, ενώ ο αριθμός των εισαγωγών και των νέων διασωληνώσεων επίσης μειώθηκε. Επιπλέον, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε 5 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Στον τομέα της γρίπης, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα επίσης μειώθηκε και δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Ωστόσο, συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 65 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 22 θάνατοι.

Τέλος, σημειώθηκε αύξηση στην κοινότητα που αφορά τις ηλικίες άνω των 5 ετών για γριπώδεις συνδρομές, ενώ η θετικότητα για αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) παρέμεινε στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

δειτε ακομα