Εντοπίστηκαν 4.000 Υποδηλωμένοι Εργαζόμενοι με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει βελτιώσεις για την χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματική και εύκολη τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις.

Τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες στους νέους κλάδους παρουσιάζονται στο υπουργείο για να αντιμετωπιστούν με μια νέα διευκρινιστική εγκύκλιο.

Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας έχει επιτύχει αποδοχή σε τράπεζες, μεγάλα σούπερ μάρκετ και ΔΕΚΟ, παρά τις αρχικές δυσκολίες.

Τα πρόστιμα για μη χρήση της κάρτας θα ισχύσουν ανάλογα με τον κλάδο, με τη βιομηχανία να επηρεάζεται από τις αρχές Απριλίου και το λιανεμπόριο από τον Μάιο.

Η χρήση της τεχνολογίας, όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, επέτρεψε σε 4.000 εργαζόμενους σε 212 επιχειρήσεις, που φοβούνταν να καταγγείλουν παραβάσεις του εργοδότη τους, να λάβουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι υποδηλώθηκαν όταν παρατηρήθηκε ότι εργάζονταν περισσότερες Ϗρες από όσες αναφέρονταν στο σύστημα “Εργάνη”, κάτι που αποδείχτηκε με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα