Έντονη κακοκαιρία αναμένεται από Δευτέρα: Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Δευτέρα, με τα φαινόμενα να διαρκούν τρεις ημέρες και να επηρεάζουν πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, η επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερες περιοχές. Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας θα επηρεαστούν περισσότερο.
  • Την Τρίτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις και τοπικές ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα εμφανιστούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και στις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.
  • Την Τετάρτη, σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ειδικά στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Στη Θεσσαλία, οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα εκδηλωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική πρόβλεψη, δείτε τους παρακάτω χάρτες του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά.δειτε ακομα