Ενίσχυση για θέρμανση: Πληρωμές για πετρέλαιο έρχονται

Τελευταία ευκαιρία για νοικοκυριά που χρησιμοποιούν air condition, ηλεκτρικές σόμπες, ηλεκτρικά καλοριφέρ για θέρμανση να λάβουν έκπτωση από 45 έως 480 ευρώ στο λογαριασμό του ρεύματος, μέχρι τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας myΘέρμανση της ΑΑΔΕ. Επίσης, νοικοκυριά που χρησιμοποιούν πετρέλαιο για θέρμανση θα λάβουν τη δεύτερη δόση ενίσχυσης στο τέλος του μήνα. Η καταβολή της δόσης θα πραγματοποιηθεί έως τις 29 Φεβρουαρίου για νοικοκυριά με αγορές ρεύματος έως 31 Ιανουαρίου και καταχώριση παραστατικών έως 15 Φεβρουαρίου 2024.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των αιτήσεων παραμένει χαμηλός. Μόλις 452.138 αιτούνται την ενίσχυση, αλλά αναμένεται να φθάσουν μόνο τις 500.000. Σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως πολλά νοικοκυριά απέφυγαν να κάνουν αίτηση, καθώς θα αποκλείονταν από το κοινωνικό τιμολόγιο που ισχύει για ολόκληρο το έτος, προκειμένου να μην χάσουν τα οφέλη του.

Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ με χρήση των κωδικών TAXISnet. Είναι απαραίτητο να μην γίνεται χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από έναν δικαιούχο καθώς και η υποβολή περισσότερων της μίας αίτησης από τον ίδιο ΑΦΜ.

Η έκτακτη ενίσχυση θέρμανσης με ηλεκτρισμό αφορά σε φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν έκτακτη ενίσχυση ανάλογα με το εισόδημά τους, καθώς και με βάση την ακίνητη περιουσία που κατέχουν. Για το εισόδημα, το ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για άγαμους, έως 24.000 ευρώ για εγγαμους και έως 29.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες. Στην περίπτωση ασκούντων επιχειρηματική δραστηριότητα, τα ακαθάριστα έσοδα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 80.000 ευρώ.

Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία, η αξία αυτής δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για άγαμους, ή τις 300.000 ευρώ για εγγαμους και μονογονεϊκές οικογένειες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα