Ο Γεραπετρίτης στο επίκεντρο των κρίσεων για την ατυχία στα Τέμπη

Ο υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητες στις Υποδομές & Μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στο επίκεντρο των κρίσεων για την ατυχία στα Τέμπη και τις ενέργειες του κράτους που ακολούθησαν μετά από αυτήν.

Μετά το συμβάν, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το κέντρο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Λάρισα είναι σε λειτουργία. Ωστόσο, οι εικόνες από το εγκαταλελειμμένο κτήριο της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, που έγιναν δημόσιες, αποκάλυψαν το αντίθετο. Το κτήριο βρίσκεται σε κατάσταση ολικής αναμόρφωσης και δεν λειτουργούσε πλήρως από το 2019.

Στο κέντρο τηλεδιοίκησης βρίσκονται οι σταθμάρχες που είναι υπεύθυνες για την κίνηση των τρένων. Το κτήριο πρέπει να λειτουργεί κανονικά, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση της πορείας των τρένων, της κατεύθυνσης και της γραμμής που ακολουθούν. Η κατάσταση αυτή προκαλεί σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια των επιβατών και την ορθή κίνηση των τρένων.

Το ζήτημα της ευθύνης του Υπουργού Επικρατείας

Οι εικόνες από το κτήριο προκαλούν έντονη αντίδραση σε πολιτικούς κύκλους και καταλήγουν στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, που είχε διαβεβαιώσει για την λειτουργία του κτηρίου. Ο καθένας εκφράζει την δική του άποψη για το αν οι δυσκολίες στο κτήριο μπορούν να ευθύνονται για την ατυχία στα Τέμπη.

Η αντιπολίτευση είναι ασυμβίβαστη και ζητά από τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του και να αναλάβει τις ευθύνες του. Επιπλέον, καλείνεται να εξηγήσει τα ψέματα που εκφώνησε για 15 ημέρες από την πρώτη στιγμή που συνέβη η ατυχία. Οι κατηγορίες αυτές δείχνουν την ανάγκη για διοικητική ανανέωση και ενίσχυση της ασφάλει

δειτε ακομα

δειτε ακομα