Έκτακτο δελτίο καιρού για την τριήμερη κακοκαιρία

Το Σαββατοκύριακο θα είναι καλοκαιρινό με θερμοκρασία που φτάνει τους 36 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, από τη Δευτέρα αναμένεται η επιδείνωση του καιρού καθώς η ΕΜΥ εκδίδει ένα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Οι προβλέψεις παραμένουν αμετάβλητες από το αρχικό δελτίο.

Συγκεκριμένα, αναμένεται ισχυρή επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και αναμένεται ιδίως τη Δευτέρα στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται η επιδρομή των φαινομένων σε περισσότερες περιοχές.

<img class="alignnone wp-image-1362962 size-full" src="https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2023/09/ΚΑΙΡΟΣ.jpg” alt=”” width=”1200″ height=”800″>

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) αναμένονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ τοπικές ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας θα επηρεαστούν.

Την Τρίτη (26-09-2023), στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας και Θράκης), προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην Θεσσαλία οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) αναμένονται βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ οι καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής θα επηρεάσουν τον νομό Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και στις Σποράδες.

Δεδομένου ότι απέχουν πάνω από 24 ώρες από την έναρξη των φαινομένων, η ΕΜΥ θα εκδίδει ενημερωμένα δελτία κάθε 12 ώρες. Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στα επίσημα δελτία της ΕΜΥ στην ιστοσελίδα τους (www.emy.gr).

Επίσης, συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ των μετεωρολόγων, καθώς μετά τη διαφωνία για την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για ισχυρή κακοκαιρία, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε μια νέα ανάρτηση στο Facebook που ρίχνει αμφιβολία για την ακρίβεια των προβλέψεών τους.

δειτε ακομα