ΕΚΠΑ: Επιτυχής διεξαγωγή εξετάσεων – Αναστολή υπαλλήλου με εμπλοκή σε σαμποτάζ

Η διοίκηση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ανακοίνωσε ότι, εξαιτίας των καταλήψεων σε ορισμένες σχολές του πανεπιστημίου, λήφθηκαν μέτρα για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου με τη διενέργεια των εκκρεμών εξετάσεων. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του πανεπιστημίου, οι εξετάσεις που δεν μπορούν να διεξαχθούν από κοντά, πραγματοποιούνται με επιτυχία από απόσταση.

Σήμερα, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα σε όλες τις σχολές του πανεπιστημίου.

Χθες, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας, διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του πανεπιστημίου, μέσω του οποίου διενεργούνται οι εξετάσεις από απόσταση, για περίπου μία ώρα. Ως αποτέλεσμα, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις σε ορισμένα μαθήματα σε αρκετές σχολές, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Ωστόσο, οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά σε άλλα μαθήματα σε όλες τις σχολές του πανεπιστημίου, είτε από κοντά είτε από απόσταση.

Μετά το συμβάν, ο πρύτανης εξέδωσε οδηγίες για τη διενέργεια αυτοψίας, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και εμπλέκονται άτομα. Επιπλέον, ένας υπάλληλος του πανεπιστημίου τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων μετά από τις δηλώσεις του ότι εμπλέκεται στο συμβάν, ενώ ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Επιπλέον, η διοίκηση του ΕΚΠΑ έχει λάβει μέτρα ασφαλείας για το κτίριο του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του πανεπιστημίου, και σχεδιάζονται υποδομές για ένα αντιγενές υπολογιστικό σύστημα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα