Εισβολή σε εθελοντές στην Πάρνηθα: 5 συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ – Συνεπαγωγή ατόμου σε υπόθεση ναρκωτικών

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να διαλευκάνει την υπόθεση της εισβολής εναντίον δύο εθελοντών στην Πάρνηθα και συνέλαβε 5 νέους που φέρουν ενοχές.

Οι υποκινητές της επίθεσης στην Πάρνηθα στις αρχές του Ιουνίου τραυμάτισαν με μαχαίρι τους δύο εθελοντές. Πέρα από τους 5 συλληφθέντες, που είναι 22 και 23 ετών, συνεχίζονται οι έρευνες για άλλα άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών προέκυψε η ενοχή ενός ακόμη ατόμου σε υπόθεση ναρκωτικών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την ανάκριση της επίθεσης στην Πάρνηθα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διερευνήθηκε περιστατικό βίαιης επίθεσης εναντίον δύο εθελοντών, σε περιοχή της Φυλής στις 25-05-2024.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν -5- ντόπιοι νέοι, 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε καταλογιστικό προσιτό για συμμορία, προσπάθεια ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα.

Όσον αφορά στην παραστατική της υπόθεσης, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2024, ομάδα εθελοντών, μεταξύ αυτών -4- άτομα, διανυκτέρευσαν σε υπαίθριο χώρο της περιοχής της Φυλής, όπου, ενέργειας τους, προέπεμπαν σε δράσεις καθαρισμού.

Στις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Μαΐου, -7- άτομα, με -2- οχήματα, προσέγγισαν τους εθελοντές και, μετά από σύντομη συζήτηση ανάμεσά τους, διένεξαν οργανωμένη επίθεση εναντίον -2- εθελοντών, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο και γροθιές, τραυματίζοντάς τους σοβαρά, και στη συνέχεια επέδραμαν σε απόδραση.

parnitha_epithesi_maxairi

Μέσω εξειδικευμένων ανακριτικών πράξεων, τεχνικών – ψηφιακών ερευνών και ανάλυσης βιντεοληπτικού υλικού, αναγνωρίστηκαν οι προαναφερθέντες υποκινητές, -5- από τους οποίους συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Αχαρνών και του Αιγάλεω, με τη συνεργασία αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Φυλής, Αιγάλεω και Ιλίου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι (τύπου πεταλούδα), αρκετά κινητά τηλέφωνα και τα -2- αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι υποκινητές.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των ερευνών ανακαλύφθηκε η συνενοχή ενός ακόμη ατόμου, που ανήκει στο κύκλο των υποκινητών, σε υπόθεση ναρκωτικών, κατά το βάρος του οποίου σχηματίσθηκε καταλογιστικό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την εντοπισμό και σύλληψη των υπολοίπων υποκινητών συνεχίζονται».

δειτε ακομα

δειτε ακομα