«Έφυγε» ο Γιάννης Φλωρινιώτης σε ηλικία 76 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Φλωρινιώτης απεβίωσε λόγω ανακοπής. Η κοντινή του φίλη, Εύη Κρανιδέλη, αποκάλυψε αυτό το στενόχωρο νέο: «Ήμασταν φίλοι για 40 χρόνια. Προχθές τον πήρα τηλέφωνο και του είπα “τι κάνεις, πουλάκι μου;”. Μου απάντησε “είμαι με οξυγόνο, δεν μπορώ να περπατήσω, θα πάω στη Θεσσαλονίκη για ιατροφαρμακευτική παρέμβαση”. Και τώρα έφυγε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Ας έχεις αιώνια ηρεμία Γιάννη Φλωρινιώτη, ψυχή μου. Σε πείραξε που θα είσαι πάντα ένα μεγάλο όνομα;”.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο Γιάννης Αποστολίδης, ή γνωστός ως Γιάννης Φλωρινιώτης, γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1947 στη Φλώρινα. Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών. Αργότερα, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγουδούσε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71 ήρθε για πρώτη φορά στην Αθήνα και εμφανίστηκε σε διάφορα κέντρα, όπου τραγουδούσε, χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου και αν εμφανιζόταν, είχε μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχονταν και σκληρή κριτική.

Στη δισκογραφία έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως έγινε χρυσό.

δειτε ακομα