Δυσάρεστα νέα για το επίδομα παιδιού – Ποιοι κινδυνεύουν να το χάσουν

Σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 15.00 το μεσημέρι, έκλεισε η πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ για τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού. Η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ κλείνει προσωρινά για την εκκαθάριση νέων αιτήσεων και την πληρωμή της τρίτης δόσης στις 31 Ιουλίου 2024.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επανενεργοποιείται για νέες αιτήσεις στις 31 Ιουλίου στις 08:00 π.μ. Η αίτηση υποβάλλεται μία φορά ετησίως και όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση για το 2024 δεν χρειάζεται να ξανακάνουν.

Το επίδομα παιδιού χορηγείται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και το οικογενειακό εισόδημα. Το ποσό κυμαίνεται μεταξύ 70 ή 42 ή 28 ευρώ για το πρώτο και δεύτερο παιδί το μήνα, και 140 ή 84 ή 56 ευρώ για το τρίτο και μετέπειτα παιδιά.

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα:

Το επίδομα παιδιού Α21 κινδυνεύουν να χάσουν όσοι γονείς έχουν αλλαγές στη φορολογική δήλωση, καθώς λαμβάνεται βάσει της περσινής φορολογικής δήλωσης που περιλαμβάνει τα εισοδήματα του 2022. Μετά τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους, λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2023 για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού.

Όσοι έχουν αυξήσει εισοδήματα κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα, και μπορεί να τους ζητηθεί επιστροφή των δόσεων ήδη ληφθεισών. Αντίθετα, οι με μειώσεις στα εισοδήματα τους μπορεί να ικανοποιούν τα κριτήρια για να λάβουν το επίδομα παιδιού.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα πριν κάθε πληρωμή βάσει του εισοδήματος, χωρίς την ανάγκη υποβολής νέας αίτησης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα