ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για ωφελούμενους του ΚΕΘΕΑ

Η νέα κίνηση της ΔΥΠΑ είναι για 17 άνεργους που διαμορφώθηκαν από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Μετά τη συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024. Το πρόγραμμα διαρκεί 295 ώρες και απευθύνεται σε 17 άνεργους από το θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ. Εκτελείται από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ.

Με το πέρας του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εργάζονται στα αγροτεμάχια, να καλλιεργούν ανάλογα με την εποχή, να διαχειρίζονται τις καλλιέργειες αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών, να επεξεργάζονται τα φυτά με βάση τα πρότυπα ποιότητας, να αναζητούν χρηματοδοτική ενίσχυση για τις παραγωγές και να γνωρίζουν το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι το πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελεί μέρος της προσπάθειας για τη στήριξη των ανέργων και ειδικά αυτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας. Η συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για τη μείωση των διακρίσεων και την υποστήριξη της επαγγελματικής και κοινωνικής ένταξης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα