ΔΥΠΑ: Επίδομα 400 ευρώ για 50.000 ανέργους

Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ βρίσκονται υπό εξέλιξη, προσφέροντας voucher ύψους 400 ευρώ σε ανέργους.

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους, αποφασίστηκε η διπλασιασμός του αριθμού των ωφελούμενων, από 25.000 σε 50.000 ανέργους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU, στοχεύοντας στην ενσωμάτωση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας για την αύξηση της απασχολησιμότητας των ανέργων.

Επίδομα και voucher

Κάθε συμμετέχοντας θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης διάρκειας 80 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση, ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, με επιτυχία κερδίζοντας το μέγιστο επίδομα 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στον παρακάτω σύνδεσμο: gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-se-programmata-sunekhizomenes-epaggelmatikes-katartises-gia-anabathmise-prasinon-dexioteton

Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή είναι απαραίτητες και οι επιλεγμένοι θα μπορέσουν να επιλέξουν το επιθυμητό πρόγραμμα κατάρτισης από τη λίστα που παρέχεται.

δειτε ακομα

δειτε ακομα