Δρομολόγια Προαστιακού: Οι επιβάτες αποφεύγουν τα πρώτα βαγόνια Δρομολόγια του Προαστιακού: Οι επιβάτες αποφεύγουν να επιβιβάζονται στα πρώτα βαγόνια.

Ξεκίνησαν σήμερα τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού με νέα μέτρα ασφαλείας, 21 μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Οι συρμοί του προαστιακού ξεκίνησαν με μειωμένα δρομολόγια και αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές για την πλήρη ανάπτυξη των δρομολογίων σε περίπου 25 μέρες και πριν από το Πάσχα. Η ταχύτητα του συρμού του προαστιακού δεν θα ξεπερνάει τα 80 χλμ/ ώρα, ενώ θα υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί ανά συρμό και ένας συνοδός, καθώς και δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό.

Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε σε έναν από τους πρώτους συρμούς του προαστιακού που κάνουν το δρομολόγιο Πειραιάς-Αεροδρόμιο, στον οποίο βρισκόταν αρκετός κόσμος. Επιβάτες τόνισαν την ασφάλεια του προαστιακού, αν και μία επιβάτις δήλωσε ότι δεν νιώθει ασφαλής όσο πριν, παρόλα αυτά θεωρεί ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Όλοι οι επιβάτες προτιμούν να καθίσουν στα πίσω βαγόνια του συρμού λόγω του φόβου που επικρατεί μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

δειτε ακομα