Δέσμευση Περιουσιακών Στοιχείων για τους Εμπρησμούς: Η Παρέμβαση του Χαράλαμπου Βουρλιώτη

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, παρενέβη με έναν σημαντικό τρόπο για τους κατηγορούμενους για εμπρησμό από πρόθεση.

Ο κ. Βουρλιώτης ζητά από την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα να ενημερώνουν άμεσα την Αρχή, ώστε να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες όταν υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν το έγκλημα του εμπρησμού από πρόθεση με περιουσιακό όφελος. Αυτό περιλαμβάνει τη δέσμευση κάθε είδους περιουσιακού στοιχείου, όπως τραπεζικούς λογαριασμούς και κινητή ακίνητη περιουσία.

Η Δήλωση του Χαράλαμπου Βουρλιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο που απέστειλε, ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει:

«Περιπτώσεις εμπρησμού από πρόθεση από τις οποίες προκύπτει περιουσιακό όφελος. Σύμφωνα με την περίπτωση (κα) του άρθρου 4 του ν. 4557/18, το οποίο ορίζει το άδικο της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περιλαμβάνεται και «κάθε άλλο έγκλημα που τιμωρείται με ποινή στερητικής ελευθερίας άνω των τριών μηνών και προκύπτει περιουσιακό όφελος». Σε αυτήν την περίπτωση εμπίπτει επίσης η πρόθεση εμπρησμού (άρθρο 264 παρ. 1 και 265 παρ. 1 Ποινικού Κώδικα), εφόσον συνδέεται με περιουσιακό όφελος. Συνεπώς, παρακαλούμε να μας ενημερώνετε άμεσα όταν υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν το συγκεκριμένο έγκλημα με περιουσιακό όφελος, προκειμένου να προβούμε στις αρμόδιες ενέργειες μας».

δειτε ακομα