Χρυσή Αυγή: Αθώοι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Ηλιόπουλος για την υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους

Το Γ´ Μονομελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο για την υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους.

Η απόφαση βασίστηκε σε παρόμοια εισαγγελική πρόταση της οποίας κύρια αιτία είναι ότι, δεδομένου ότι δεν συνόδευεται από φράσεις που παρακινούν σε βία, η προβαλλόμενη φράση για «τουρκική συνείδηση» και «πράκτορες» δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έκφραση ρατσιστικού λόγου.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Εισαγγελέα, οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν ήταν μέλη της Επιτροπής της Βουλής, όπου παρατέθηκαν οι εν λόγω φράσεις από τον Κασιδιάρη, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής αυτής.

Στη δήλωσή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης διαψεύδει τις φήμες για «Τούρκους πράκτορες» και αναφέρεται ότι τα λεγόμενά του περί «τουρκικής συνείδησης» είναι αποκλειστικά αναφορικά με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος αρνείται ότι ήταν μέλος της επιτροπής κατά την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους, όπως και ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος.

Οι οπαδοί του Ηλία Κασιδιάρη χειροκροτούν την απόφαση ενώ, παράλληλα, έχει δοθεί στη δημοσιότητα ότι το κόμμα του κινεί προσφυγή κατά του κόμματος «Ελληνες», για την χρήση του Ήλιου της Βεργίνας.

Συγκεκριμένα, η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία του κόμματος του κ. Κασιδιάρη με τα κόμματα των Κανελόπουλου και Νικολόπουλου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα