Ο Χρήστος Τεντόμας αναφέρει ότι τον αναζητούν για τα 800.000 ευρώ από την Αρχή για το Ξέπλυμα και δίνει απάντηση για το πόθεν έσχες.

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, απαντά σε δημοσιεύματα που τον αναφέρουν ως ύποπτο για τα 800.000 ευρώ του Ξεπλύματος. Ο κ. Τεντόμας εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας ότι το αναφερόμενο ποσό αφορά καταθέσεις της συζύγου και της πεθεράς του και πως όλα έχουν δηλωθεί όπως προβλέπεται.

Επίσης, ο κ. Τεντόμας επιβεβαίωσε πως διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση όσον αφορά τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασής του κατά τα έτη 2016 έως και 2021, ως αιρετός. Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία ώστε η δικαιοσύνη να δώσει την απάντηση και να αρθεί κάθε σκιά.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Χρήστου Τεντόμα:

«Σε σχέση με τις πληροφορίες για την έκθεση ελέγχου που αφορά το Πόθεν Έσχες μου και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών οι οποίες δημοσιεύονταν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω:

Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής κατάστασής μου των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω.

Στις Δηλώσεις αυτές, αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου.

Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα.

  • Η απόκτησή του μεγαλύτερου μέρους τους, ανάγεται σε πηγές προ του 1995 (ήτοι πριν καν παντρευτώ), το δε υπόλοιπο προέρχεται από μισθώματα οικογενειακών ακινήτων.
  • Όλα τα εισοδήματα μου είναι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα καθ’ όλα νόμιμα ενώ

δειτε ακομα