Αυτοκτονία – Πάσχα: Γιόρτασε και μετά έδωσε τέλος στη ζωή του

Σοκ προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας από την είδηση της αυτοκτονίας ενός 66χρονου ανδρα. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ο άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Την Κυριακή του Πάσχα γευμάτισε με φίλους, ο ένας από τους οποίους ήταν ο τελευταίος που τον είδε ζωντανός. Ο φίλος του ζήτησε από τον άνδρα να μείνει μαζί του εξαιτίας της ψυχολογικής του κατάστασης, ωστόσο, τη Δευτέρα δεν εμφανίστηκε σπίτι του φίλου του. Την Τρίτη όμως τον συνόδευσε και του παρέδωσε κλειδιά του σπιτιού του. Ο φίλος του ανακάλυψε το αποτρόπαιο περιστατικό την επόμενη ημέρα: ο 66χρονος είχε κόψει τις φλέβες του και στη συνέχεια έπεσε από την ταράτσα, σκοτώνοντας τον εαυτό του.

Ο άνδρας δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή του παντρειές και παιδιά, αλλά είχε τη στήριξη του αδελφού του. Ωστόσο, οι φίλοι του τον περιέγραφαν ώς κλειστό και απομονωμένο τελευταία.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι αυτοκτονίες συμβαίνουν συχνότερα κατά τη διάρκεια εορτών όπως το Πάσχα και την Πρωτοχρονιά, επειδή για τους ανθρώπους που αισθάνονται μοναξιά, οι εορταστικές εποχές είναι πιο πόνοι. Συνηθίζουν να βυθίζονται σε σκέψεις. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η πλειονότητα των αυτοκτονιών έχουν ψυχολογική υπόβαθρο, αλλά συχνά μπορούν να αποφευχθούν εάν η επικοινωνία και η ψυχολογική υποστήριξη παρέχονται στους πληγέντες από φίλους και οικογένεια.

bird's-eye view photography of buildings

δειτε ακομα