Αττική Οδός: Μείωση των διοδίων στα 2,5 ευρώ με ημερομηνία λήξης

Η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού αναμένεται να λήξει στις 29 Μαΐου, όπου και θα κλείσει η διαδικασία υποβολής των προσφορών από τους υποψήφιους εκδηλωθέντες. Η νέα σύμβαση περιλαμβάνει μία σημαντική παράμετρο που αφορά στο κόστος των διοδίων τα οποία σήμερα ανέρχονται στα 2,8 ευρώ και ενδέχεται να μειωθούν στα 2,5 ευρώ στα επόμενα πέντε χρόνια, έως το 2029 σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Ωστόσο, η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα ζήτησης αναθεώρησης των τιμών μετά από πέντε χρόνια σε περίπτωση κυκλοφοριακού κορεσμού επί του οδικού δικτύου.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης της τρέχουσας σύμβασης παραχώρησης είναι τον Οκτώβριο του 2024. Καθώς η προθεσμία καταλήγει λίγες μέρες μετά τις εκλογές, υπάρχει πιθανότητα για παράταση του διαγωνισμού μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Οι φιναλίστ στην παραχώρηση της Αττικής Οδού

Οι εταιρείες που κατέθεσαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού είναι οι εξής: ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A., GRUPPO FININC – INC SpA, Ένωση προσώπων μεταξύ των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και FS ARK HOLDCO S.a.r.l., Ένωση προσώπων μεταξύ των εταιρειών VINCI HIGHWAYS S.A.S., VINCI CONCESSIONS S.A.S., MYTILINAIOS Α.Ε. και MOBILITY PARTNER S.A.S., Ένωση προσώπων μεταξύ της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., ΑΒΑΞ Α.Ε. και ADRIAN INFRASTRUCTURE, Κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών INTRAKAT-BRISA-AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. και RUBICONE BIDCO S.A., Κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.AR.L. και FINCOP INFRASTRUCTURE LTD, Κοινοπραξία μεταξύ των εταιρειών VAUBAN, DIF και EGIS.

δειτε ακομα