Αρσάκειο: «Οι επαναστάτες του σχολείου επέστρεψαν στο σχολείο με ειρωνεία και γελάκια»

Mία περίπου εβδομάδα μετά το άγριο περιστατικό bullying σε 15χρονο μαθητή του Αρσακείου Ψυχικού από συμμαθητές του, και με τους γονείς του παιδιού να ζητούν να αποδοθούν ευθύνες άμεσα, οι νταήδες μαθητές γύρισαν στις τάξεις τους χωρίς ίχνος μεταμέλειας.

Σημειώνεται ότι τέσσερις από τους έξι που βασάνισαν τον 15χρονο με πετονιά συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δικάσιμο.

Οι γονείς του παιδιού ξεσπούν καθώς, όπως λένε, πολλοί γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες καθηγητών.

Τη Μεγάλη Τρίτη θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου για να λάβει αποφάσεις σχετικά με το περιστατικό εκφοβισμού. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι εμπλεκόμενοι μαθητές, οι έξι δράστες, το θύμα και οι κηδεμόνες τους.

Μητέρα μαθητή Αρσακείου για τους ανήλικους νταήδες: «Γύρισαν με θράσος στο σχολείο»

Μητέρα μαθητή του Αρσακείου, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», είπε για τα παιδιά που έκαναν bullying στον 15χρονο και επέστρεψαν στο σχολείο: «Κάποια δείχνουν μια μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή “γελάς ακόμα;” σε έναν από τους δύο, είπε “ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω”. Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι, και που γύρισαν, κι αν πέρασαν την όποια διαδικασία, δεν ξέρω ανακριτική, οτιδήποτε, γύρισαν με θράσος. Αυτό, αυτό καταλαβαίνω».

«Οι καθηγητές γνωρίζουν αλλά δεν κάνουν τίποτα»

Μιλώντας στο «Live News», κάποιοι γονείς έκαναν λόγο και για ναρκωτικά στο σχολείο. «Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι ναρκωτικά, είναι πάρα πολλά πράγματα. Τα ξέρουν οι καθηγητές, τα ξέρουνε οι ιδιοκτήτριες. Δεν κάνουν τίποτα. Έξω στο προαύλιο τα πάντα. Και ναρκωτικά, και τσιγάρα, και τα πάντα. Η επιτήρηση και οι καθηγητές περνάνε, γελάνε και φεύγουνε. Δεν γίνεται τίποτα. Στο Αρσάκειο κάνεις ό,τι θέλεις. Αλλιώς, αν δεν κάνεις ό,τι θες, σε κοροϊδεύουν και σου κάνουν bullying», αναφέρουν γονείς.

Κάποιοι άλλοι γονείς ανέφεραν στην εκπομπή ότι η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών που έκανε bullying στον 15χρονο προκαλούσε ζητήματα, με συνεχείς ειρωνείες στην τάξη και κοροϊδίες προς τα άλλα παιδιά. «Τους κάνανε συστάσεις, επιπλήξεις, αλλά μέχρι εκεί. Και το χειρότερο είναι ότι μάλλον δεν θέλουν να διαταράξουνε και τη σχέση μ’ αυτά τα έξι παιδιά, που μάλλον τα βλέπουνε και σαν έξι πελάτες. Και τα παιδιά το έχουν εισπράξει αυτό», λένε γονείς μαθητών του σχολείου.

Μητέρα 15χρονου: «Δεν παίζω με τη ζωή του παιδιού μου»

Μιλώντας στο Live News του Mega η μητέρα του 15χρονου, του οποίου έδεσαν στον λαιμό πετονιά οι συμμαθητές του, αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο ιδιωτικό σχολείο.

«Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν, γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο γιος μου έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές του δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου «σιγά, τι έπαθες;». Αυτά, όμως, είναι μεμονωμένα περιστατικά. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί. Έγινε ξαφνικά σαν έκρηξη μπροστά του. Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε «δεν θέλω να πάμε στην Αστυνομία», ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε «όχι μαμά, σε παρακαλώ. Του είπα δεν υπάρχει περίπτωση, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές του ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο, που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους», τόνισε η μητέρα

Όπως πρόσθεσε, ο 15χρονος αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα. «Τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος. Αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς , θέλει πραγματικά πολλά κότσια. Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την ενάρξη των διαδικασιών, μας είπαΗ μητέρα ενός 15χρονου που υπέστη bullying αναφέρει ότι δεν την ενδιαφέρει η συγγνώμη που εκφράζουν οι άλλοι για τη λύπη του γιου της. Παρόλο που ο γιος της είναι λυπημένος, η μητέρα του δεν θεωρεί ότι η συγγνώμη αρκεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του bullying.

δειτε ακομα

δειτε ακομα