Απόφαση σήμερα για τα περιστατικά bullying στο Αρσάκειο Ψυχικού από το σχολείο

Σήμερα θα ληφθούν αποφάσεις από το σχολείο Αρσάκειο Ψυχικού για τα περιστατικά bullying που έκαναν οι μαθητές του σε συμμαθητή τους 15 ετών.

Ο μαθητής, παρόλο που επέστρεψε στο σχολείο του, συνεχίζει να δέχεται επιθέσεις από την συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, οι οποίοι τον αντιμετωπίζουν ως καταδότη.

Οι γονείς του αγοριού απαιτούν την απομάκρυνση των μαθητών που κακοποίησαν το παιδί τους, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει ο σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου, όπου θα διαβουλευτούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ταυτόχρονα, ο εισαγγελέας ανηλίκων ζήτησε τη δικογραφία της υπόθεσης γιατί υπάρχουν ενδείξεις και καταθέσεις που αποδεικνύουν το συστηματικό bullying από τη συγκεκριμένη ομάδα μαθητών.

Για να τονιστεί η σοβαρότητα του προβλήματος, γονείς μαθητών κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι τα βίαια επεισόδια είναι καθημερινό φαινόμενο στο σχολείο. Λίγο πριν ξεκινήσουν τη σωματική κακοποίηση του 15χρονου, οι μαθητές του Αρσακείου είχαν κατεβάσει το παντελόνι σε συμμαθητή τους.

Καταγγέλει η μητέρα του θύματος

Η μητέρα του αγοριού ανέφερε ότι το παιδί της έπεσε θύμα bullying από πέρσι, διαχειρίζονταν την κατάσταση με τη βοήθεια του σχολείου και του γιου της.

Αποφάσεις από το σχολείο σήμερα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές που έκαναν bullying στον 15χρονο, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος θα ζητήσει ποινικές διώξεις για τους υπευθύνους.

Ο σύλλογος Διδασκόντων θα αποφασίσει σήμερα, στη συνεδρίασή του, στην οποία θα παρευρεθούν οι μαθητές που εμπλέκονται, οι 6 δράστες και το θύμα τους, καθώς και οι κηδεμόνες τους. Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Αρσακείου εξετάζει πιθανές ευθύνες των εκπαιδευτικών μέσα από μια ένορκη διοικητική εξέταση.

δειτε ακομα

δειτε ακομα