Αρσάκειο: Ο 15χρονος αντιμετωπίζεται ως καταδότης – Γιατί επεστράφη στη ΓΑΔΑ η δικογραφία

Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων παρέπεμψε ξανά τη δικογραφία στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ για περαιτέρω έρευνα, σχετικά με το άγριο περιστατικό bullying στον 15χρονο στο Αρσάκειο σχολείο, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του ανήλικου.

Ανέφερε επίσης ότι οι ανήλικοι δράστες δεν είναι υπεύθυνοι ακόμα και όταν έχουν ξεπεράσει τα 15 έτη και ότι ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί η καλύτερη εξέλιξή τους με τη βοήθεια κάποιων θεραπευτικών μέτρων. Η οικογένεια του 15χρονου καλείται να εξετάσει τις ποινικές ευθύνες των εποπτευόντων καθηγητών και των σχολικών αρχών για τα υπόλοιπα παρόμοια περιστατικά. Πρέπει να διερευνηθεί επίσης εάν το σχολείο λάμβανε ή όχι μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των παιδιών.

Ο δικηγόρος ανέφερε επίσης ότι το παιδί είναι σε μετατραυματικό στρες και πηγαίνει κανονικά στο σχολείο, αλλά αντιμετωπίζεται ως καταδότης από τους δράστες του bullying.

Το παιδί δεν μίλησε στην αστυνομία, αλλά κατήγγειλε το bullying στη σχολική αίθουσα. Η αστυνομία ενημερώθηκε αυθόρμητα για το περιστατικό και το παιδί επέστρεψε στο σχολείο όπου αντιμετωπίζει bullying από τους συμμαθητές του.

δειτε ακομα

δειτε ακομα