Εκφοβισμός στο Αρσάκειο: Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με αποτρόπαιες συμπεριφορές.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό άγριου bullying εις βάρος 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο, ενώ ξεσπούν γονείς που λένε ότι όλοι γνώριζαν και κανείς δεν μιλούσε. Τη Μεγάλη Τρίτη θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου για να λάβει αποφάσεις σχετικά με το περιστατικό εκφοβισμού με θύμα τον 15χρονο μαθητή και δράστες άλλους έξι, που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι εμπλεκόμενοι μαθητές, οι έξι δράστες, το θύμα και οι κηδεμόνες τους. Η διοίκηση του Αρσακείου στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, κάποιοι γονείς ισχυρίζονται ότι όλοι γνώριζαν και κανείς δεν μιλούσε.

Μητέρα μαθητή Αρσακείου για τους ανήλικους νταήδες: «Γύρισαν με θράσος στο σχολείο»

Μητέρα μαθητή του Αρσακείου, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», είπε για τα παιδιά που έκαναν bullying στον 15χρονο και επέστρεψαν στο σχολείο: «Κάποια δείχνουν μια μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία. Στο ερώτημα ενός καθηγητή “γελάς ακόμα;” σε έναν από τους δύο, είπε “ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω”. Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους. Το θέμα είναι ότι, και που γύρισαν, κι αν πέρασαν την όποια διαδικασία, δεν ξέρω ανακριτική, οτιδήποτε, γύρισαν με θράσος. Αυτό, αυτό καταλαβαίνω».

«Οι καθηγητές γνωρίζουν αλλά δεν κάνουν τίποτα»

Μιλώντας στο «Live News», κάποιοι γονείς έκαναν λόγο και για ναρκωτικά στο σχολείο. «Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι ναρκωτικά, είναι πάρα πολλά πράγματα. Τα ξέρουν οι καθηγητές, τα ξέρουνε οι ιδιοκτήτριες. Δεν κάνουν τίποτα. Έξω στο προαύλιο τα πάντα. Και ναρκωτικά, και τσιγάρα, και τα πάντα. Η επιτήρηση και οι καθηγητές περνάνε, γελάνε και φεύγουνε. Δεν γίνεται τίποτα. Στο Αρσάκειο κάνεις ό,τι θέλεις. Αλλιώς, αν δεν κάνεις ό,τι θες, σε κοροϊδεύουν και σου κάνουν bullying», αναφέρουν γονείς.

Κάποιοι άλλοι γονείς ανέφεραν στην εκπομπή ότι η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών που έκανε bullying στον 15χρονο προκαλούσε ζητήματα, με συνεχείς ειρωνείες στην τάξη και κοροϊδίες προς τα άλλα παιδιά. «Τους κάνανε συστάσεις, επιπλήξεις, αλλά μέχρι εκεί. Και το χειρότερο είναι ότι μάλλον δεν θέλουν να διαταράξουνε και τη σχέση μ’ αυτά τα έξι παιδιά, που μάλλον τα βλέπουνε και σαν έξι πελάτες. Και τα παιδιά το έχουν εισπράξει αυτό», λένε γονείς μαθητών του σχολείου.

«Παιχνίδι» η πετονιά γύρω από τον λαιμό του 15χρονου

Ανάστατοι είναι οι μαθητές του Αρσακείου από τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ οι καθηγητές ισχυρίζονται ότι η πετονιά γύρω από τον λαιμό του 15χρονου μαθητή ήταν ένα «παιχνίδι». Μητέρα μαθήτριας του Αρσακείου αποκάλυψε στο «Live News» ότι οι καθηγητές μαζέψανε τα παιδιά στην αίθουσα του θεάτρου και τους είπαν πως ήταν ένα παιχνίδι που ξέφυγε. «Ότι η ασφάλεια είναι το βασικό ζητούμενο, αλλά πρέπει να το διαχειριστούνε μόνα τους. Τώρα, τους ενοχλεί και η αρνητική δημοσιότητα, τους είπαν “μη λέτε ψέματα στους δημοσιογράφους, είμαστε ένα καλό σχολείο”», ανέφερε η μητέρα της μαθήτριας.

Μητέρα 15χρονου: «Δεν με ενδιαφέρει η “συγγνώμη” του σχολείου»

Για την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 15χρονος μαθητής μίλησε η μητέρα του, προσθέτοντας ότι έχει τη στήριξη ψυχολόγου αλλά των συμμαθητών που τον υποστηρίζουν. Μιλώντας στην εκπομπή «Live News», η μητέρα του μικρού είπε ότι ο 15χρονος δεν ήθελε να πάνε την Παρασκευή στην Αστυνομία να καταγγείλουν το περιστατικό και ότι εκείνη κίνησε τις διαδικασίες, λέγοντας στον γιο της: «Θα πάμε, τώρα είναι πόλεμος». Σημείωσε ότι δεν την ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο και ότι δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη, αφήνοντας αιχμές ότι δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αποκάλυψε πως όταν πήγε με τον γιο της στο Αρσάκειο, τους είπαν ότι λυπούνται. «Τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η “συγγνώμη”», πρόσθεσε η μητέρα του μαθητή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα