Αποδεκτή η παραίτηση του Χρήστου Τζανερρίκου από το Ανώτατο Πολιτικό Δικαστήριο

Ένα Προεδρικό Διάταγμα αποφάσισε τη δεκτή της παραίτησης του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου, Χρήστου Τζανερρίκου, από την 10η Απριλίου του 2023. Μέχρι πρότινος, ο κ. Τζανερρίκου ήταν πρόεδρος του Α1 Τμήματος του δικαστηρίου, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο νομιμότητας των κομμάτων που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές. Η πρόταση για αποδοχή της παραίτησης κατατέθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Όπως είχε προηγουμένως γνωστοποιηθεί, ο κ. Τζανερρίκου παραιτήθηκε λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία στην οποία ο έλεγχος νομιμότητας των κομμάτων θα γίνεται από την πλήρη σύνθεση του Α1 Τμήματος, δηλαδή των 11 μελών, αντί της πενταμελούς σύνθεσης που ίσχυε μέχρι τότε.

Το Προεδρικό Διάταγμα για την αποδοχή της παραίτησης του κ. Τζανερρίκου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 20 Απριλίου του 2023. Το διάταγμα αναφέρει ότι ο κ. Τζανερρίκου διατηρεί τον τίτλο της θέσης του κατόπιν παραίτησής του από την υπηρεσία, σύμφωνα με τους κανονισμούς του νόμου 4938/2022.

δειτε ακομα