Οι προσφυγές για τους πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους στον ΕΦΚΑ απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ προσέφυγαν κατά της υπουργικής απόφασης που επέτρεπε σε πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές να συμμετέχουν στη διαδικασία απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι αυτή η νομοθεσία είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα και ότι στοχεύει στην επιτάχυνση της απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση και δήλωσε ότι αυτή η νομοθεσία θα βοηθήσει τον ΕΦΚΑ να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες.

Ωστόσο, ο υπουργός εξέφρασε επίσης απογοήτευση για την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που κατά τη γνώμη του προτιμούν να διατηρήσουν την ταλαιπωρία των πολιτών αντί να επιδιώξουν καινοτόμες λύσεις για να απλουστεύσουν τις διαδικασίες απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διαβεβαίωσαν ότι οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες χωρίς καμία έξτρα χρέωση στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων και βεβαιώσεων που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση.

dialeimma ypologistis eforia

δειτε ακομα

δειτε ακομα