Απίστευτη καταγγελία: Αριστούχος φοιτήτρια δεν λαμβάνει πτυχίο λόγω έλλειψης πληρωμής των 270 ευρώ για τη φοιτητική μέριμνα.

Μια ακόμα φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει ότι δεν μπορεί να πάρει το πτυχίο της επειδή χρωστά χρήματα στο Πανεπιστήμιο. Η Μάτιου Ελισάβετ, αριστούχος τελειόφοιτη του Τμήματος Νοσηλευτικής, καταγγέλλει ότι για 270 ευρώ δεν της δίνουν το πτυχίο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μην ορκιστεί και να μην μπορεί να βρει δουλειά στο αντικείμενό της. Στην προηγούμενη περίπτωση του φοιτητή, το Πανεπιστήμιο είχε παρεμβεί και είχε ρυθμίσει το ζήτημα.

Η Μάτιου Ελισάβετ αναφέρει στην επιστολή της προς τον πρύτανη ότι ο εσωτερικός κανονισμός των εστιών εμποδίζει τη λήψη του πτυχίου της. Ζητάει επίσης να μην ζητούνται χρήματα από φοιτητές με μηδενικό ή πολύ χαμηλό εισόδημα για το “χαράτσι” της φοιτητικής μέριμνας. Η φοιτήτρια εκφράζει την αγανάκτησή της για την κατάσταση και το γεγονός ότι οι στοιχειώδεις ανάγκες των φοιτητών μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Οι γονείς της είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν μπορούν να τη στηρίξουν οικονομικά.Η Μάτιου Ελισάβετ αναφέρει ότι στην οικογένειά της, εκτός από αυτήν και τον αδελφό της που σπουδάζουν, η μικρή της αδελφή πηγαίνει ακόμα σχολείο και η μεγαλύτερη της αδελφή προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της στην Αθήνα. Θεωρεί άδικο να περνάνε από «διαγωνισμό φτώχειας» κάθε Σεπτέμβρη για να πάρουν ένα δωμάτιο και να είναι το χαράτσι προϋπόθεση για να μπορεί ένας φτωχός φοιτητής να πάρει πτυχίο. Δεν ήταν επιλογή της να μένει σε ένα δωμάτιο με τοίχους μέσα στη μούχλα και με σοβάδες να πέφτουν. Αναφέρει ότι αγωνίζεται για τη ζωή της και των συμφοιτητών της και ζητά από τους αρμόδιους να καταργήσουν την εξευτελιστική αυτή διάταξη του κανονισμού.

δειτε ακομα