Σήμερα, 16 Μαρτίου, πραγματοποιείται απεργία στα ΜΜΜ. Πώς θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός, τα λεωφορεία και τα ταξί;

ό Δημοτικό Θέατρο προς Ασκ. Βούλας στις 14:35

Η χώρα βρίσκεται σε παράλυση λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα ΜΜΜ θα κυκλοφορούν εκτός από κάποιες ώρες κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων, καθώς οι κεντρικοί σταθμοί του Μετρό θα παραμείνουν κλειστοί. Οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ο Ηλεκτρικός (Γραμμή 1) και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση. Οι πρώτοι συρμοί του Ηλεκτρικού και του Μετρό θα αναχωρήσουν στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35. Οι πρώτοι συρμοί του Τραμ θα αναχωρήσουν στις 10:18, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους σταθμούς Σύνταγμα, Πικροδάφνη, Ασκ. Βούλας και Δημοτικό Θέατρο στις 14:42.ετέχει στην απεργία που ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή, 17 Μαρτίου. Η απεργία επηρεάζει τη λειτουργία των τρένων σε όλη τη χώρα και έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επιβάτες.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ κήρυξε πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας σε διάφορα μέσα μεταφοράς. Το Συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ και θυγατρικών εταιρειών ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Επιπλέον, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής ανακοίνωσε πως στηρίζει την απεργία και θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, η ΠΟΣ – ΜΣΤ συνεχίζει την απεργία των σιδηροδρομικών, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία των τρένων σε όλη τη χώρα.

Η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, στην οποία συμμετέχουν επίσης η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος. Λόγω αυτής της απεργίας, τα δρομολόγια των λεωφορείων θα αντικατασταθούν για μερικές μέρες από τα δρομολόγια των τρένων. Επίσης, οι αεροπορικές εταιρείες AEGEAN και Olympic Air ανακοίνωσαν ακυρώσεις πτήσεων λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Τέλος, η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας έχει προκηρύξει επίσης απεργία για την ίδια ημέρα. Οι μηχανικοί απαιτούν επίλυση των θεμάτων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν στα συστήματα radar.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο απαιτούν απαντήσεις για τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία του νέου Ελληνικού Κράτους, που συγκλόνισε την Ελληνική κοινωνία.

δειτε ακομα