Απεργία: Πώς θα επηρεάσει τις μετακινήσεις ο κόσμος [28/2] – Ταξί, Πλοία, Αεροπλάνα στην σιωπηλή λειτουργία

Οι μετακινήσεις στην Αττική αναμένεται να είναι δύσκολες την Τετάρτη (28/2) λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν τα ταξί, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τράπεζες, οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

Απεργούν οι εργαζόμενοι σε ταξί, πλοία και αεροδρόμια

Συγκεκριμένα, τα ταξί στην Αττική θα παραμείνουν «σε παύση» για 48 ώρες (27-28 Φεβρουαρίου), όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

Επίσης, τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου θα παραμείνουν δεμένα την Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών (ΠΕΝΕΝ) θα συμμετάσχει στην απεργία.

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν επίσης στην 24ωρη απεργία, προκαλώντας σημαντικές δυσλειτουργίες στις αεροπορικές πτήσεις. Κατά τη διάρκεια της απεργίας λόγω της απόφασής τους, κανένα αεροπλάνο δεν θα προσγειωθεί στα αεροδρόμια της χώρας.

Για την κινητοποίηση των ΜΜΜ την Τετάρτη, αναμένεται ότι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται να ξεκινήσει από τις 10 π.μ. ή αργότερα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια προγραμματίζεται να ξεκινήσουν γύρω στις 20:00.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και στον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν απεργία, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις για την συμμετοχή των εργαζομένων του Μετρό και του Τραμ.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, επαναφορά των δώρων, συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς και άλλες βελτιώσεις. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα