Απεργία στα ΜΜΜ την Πέμπτη 16 Μαρτίου: Ποιοι χρόνοι θα ισχύουν για τη λειτουργία του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ;

Στις 16 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων, οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2 και 3 του μετρό και του τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00 για να διευκολύνουν τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών έχει βυθίσει τη χώρα στο πένθος και απαιτείται η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών. Τα σωματεία διεκδικούν την άμεση λήψη αναγκαίων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς που εξυπηρετούν τη λαϊκή, εργατική τάξη, τους νέους και τις νέες.

Στο πλαίσιο της απεργίας, ανακοινώθηκε ότι από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία στην Αθήνα. Ο ΟΑΣΑ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ διεκδικεί την ασφάλεια των μεταφορών και ενώνει τη φωνή του με όλο το λαό για να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός με τη μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης.Η Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη έχει φέρει θλίψη και πόνο σε όλους μας. Το πένθος είναι βαρύ και η αγανάκτηση και η οργή κυριαρχούν σε κάθε έναν από εμάς. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας, αλλά περισσότερο σημαντικό είναι να βρούμε τον τρόπο να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα στο μέλλον.

Ως Συνδικάτο, επιμένουμε στην πάγια και βασική μας κατεύθυνση για διασφάλιση και τήρηση των κανόνων ασφάλειας τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για τους εργαζομένους μας. Απαιτούμε συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες και ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Σύσσωμοι με την κοινωνία, διεκδικούμε μέσα μαζικής μεταφοράς που να αξίζουν στον επιβάτη και τον εργαζόμενο, γιατί η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό στις υπηρεσίες του πολίτη. Ποτέ ξανά τραγωδία, ποτέ ξανά θύματα.

Συμμετέχουμε ενεργά στη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 11:00.

δειτε ακομα

δειτε ακομα