Απεργία και στα σχολεία την Πέμπτη

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου λόγω της απεργίας που έχει κηρυχθεί από την ΟΛΜΕ. Η απεργία πραγματοποιείται αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η ΟΛΜΕ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30π.μ.

Η απεργία που έχει κηρυχθεί για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αφορά επίσης τα εργατικά συνδικάτα. Αρκετές ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν προκηρύξει απεργίες κινητοποιήσεις εκφράζοντας την αντίδρασή τους για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που επιβάλλει μακροχρόνιες ώρες εργασίας. Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται ότι ζητείται η απόσυρση του νομοσχεδίου και καλείται οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος σε συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Συνδικάτα εκπαιδευτικών όπως η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, και πολλές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ καλούν τους εργαζόμενους σε διάφορες πόλεις να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Επίσης, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

δειτε ακομα