Αντιτρομοκρατική: Δέκα άτομα συνελήφθησαν – Ενδεχόμενη σύνδεση με την υπόθεση εμπλοκής βόμβας στο εφετείο της Θεσσαλονίκης

Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε 10 συλλήψεις, με πληροφορίες να υποδηλώνουν ενδεχόμενη σχέση με την υπόθεση της βόμβας στο εφετείο Θεσσαλονίκης.

Μια μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης (27/2/2024), με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί δέκα άτομα, μετά από έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και σε δύο σωφρονιστικά ιδρύματα στην επαρχία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες φαίνεται να είναι δύο εν ενεργεία πυροτεχνουργοί από διαφορετικά Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δύο αυτοί στρατιωτικοί φέρεται να είχαν ρόλο ως “συνεργάτες” των επτά ατόμων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», χωρίς ωστόσο άμεση συμμετοχή στην οργάνωση αυτή.

Οι οκτώ από τους συλληφθέντες της Αντιτρομοκρατικής είναι ποινικοί και αναρχικοί – Σημαντικός ρόλος ενός 36χρονου αντιεξουσιαστή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν άτομα – κυρίως κρατούμενα σε φυλακές του Δομοκού και της Λάρισας – που φαίνεται να έχουν συμμετάσχει σε βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Ένας σημαντικός ρόλος φαίνεται να διαδραμάτισε ένας 36χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Αρχών λόγω της συμμετοχής του σε ληστείες και ένοπλες οργανώσεις την τελευταία δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικού συντάκτη, ο 36χρονος συλληφθείς φαίνεται να έχει συμμετάσχει σε δύο ληστείες στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη. Έχει ήδη κρατηθεί σε φυλακές όπως αυτές της Κορυδαλλού και άλλες στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, υποθέτεται ότι δημιούργησε ένα “δίκτυο” ποινικών που τον βοήθησε στις βομβιστικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν πρόσφατα.

Έτσι, συνδέεται με τη βόμβα που εξερράγη πριν από λίγες εβδομάδες σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Σημειώνεται ότι για αυτήν την επίθεση υπεύθυνην ανέλαβε η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Ακολούθως, υπήρξε επίθεση σε μια εταιρεία στην Κηφισιά που σχετίζεται με το στέγαστρο Καλατράβα, καθώς και τοποθέτηση χειροβομβίδων από την ίδια οργάνωση, με εμπλοκή και των ίδιων υπαλλήλων των φυλακών όταν αυτοί ήταν κρατούμενοι, ως ανταποδοτική κίνηση.

Τέλος, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα ατόμων δεν είναι κατηγορούμενη για την επίθεση με βόμβες εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. και την επίθεση βόμβας στο υπουργείο Εργασίας.

Ο αστυνομικός συντάκτης επισημαίνει ότι αυτή η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής είναι σοβαρή, καθώς εξετάζονται και άλλοι παράγοντες σε πιο σοβαρές επιθέσεις που μπορούν να είναι μοιραίες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα